question

Serban Ungureanu avatar image
Serban Ungureanu asked ·

Arnold GPU freezes when connecting nodes to my shader

Hi! I am using the Arnold GPU with an RTX 2080 and I encounter massive freezes when connecting some of the nodes (aiCurvature manages to freeze it for quite a while everytime) to my shaders. I have all my drivers up-to date and I am not using any fancy scene, just a 1 million polygons scan. Do you have any idea what may produce this and how I could fix the issue?

arnoldgpuerror
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Luca Veronese avatar image
Luca Veronese answered ·

I'm having the same problem win10 pro, maya 2019.2, MtoA 3.3.0.1 and RTX 2080ti

Also I did pre-populate the GPU cache but same problem.

is the aiCurvature node suppose to work in GPU?

Share
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Ben Outram avatar image
Ben Outram answered ·

I have the same problem. It is specific to the "aiCurvarture" node. When connected within a simple shader graph, it causes Maya to freeze when Arnold GPU is used. It works fine with CPU.

Minimal case - create cube, add aiStandardSurface, open Hypershade, create aiCurvature node, connect Out Color of curvature node to Base Color of aiStandardSurface, change rendersettings to Arnold GPU, open renderview, hit play and it freezes the scene.

Frustrating as I would love to render using GPU. Is there a work around? Or a way to recreate the effect with nodes that don't crash Maya?

I am using Maya 2019, MtoA 3.2.1, Arnold Core 5.3.1.0, GTX1080, Intel Core i7, Windows 10.

Thanks.

Share
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Stephen Blair avatar image
Stephen Blair answered ·

Did you pre-populate the GPU cache?

Does this happen everytime you connect a curvature node, or just the first time?

Share
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Write an Answer

Hint: Notify or tag a user in this post by typing @username.

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Welcome to the Arnold Answers community.

This is the place for Arnold renderer users everywhere to ask and answer rendering questions, and share knowledge about using Arnold, Arnold plugins, workflows and developing tools with Arnold.

If you are a new user to Arnold Answers, please first check out our FAQ and User Guide for more information.

When posting questions, please be sure to select the appropriate Space for your Arnold plugin and include the plugin version you are using.

Please include images, scene and log files whenever possible as this helps the community answer your questions.

Instructions for generating full verbosity log files are available for MtoA, MaxtoA, C4DtoA, HtoA, KtoA, and Kick.

If you are looking for Arnold Documentation and Support please visit the Arnold Support site.

To try Arnold please visit the Arnold Trial page.

Bottom No panel present for this section.