question

Arda Yalkin avatar image
Arda Yalkin asked ·

Arnold not rendering X Particles Dynamic Objects

Hello. I am working on a project now using X Particles And Arnold. I am done with the simulation, cached and everything seems normal both int he viewport and IPR but when I try to render Arnold won't render the objects with dynamic tag. I am attaching screenshots and a sample video. Does anybody know why this happens?

arnoldx-particles
xparticles-arnold.png (812.4 KiB)
untitled-2.gif (868.3 KiB)
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Peter Horvath avatar image
Peter Horvath answered ·

This should now be fixed in C4DtoA 3.1.0.2.

Share
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Christian Rocha avatar image
Christian Rocha answered ·

I'm also experiencing this. Did you find a solution?

4 comments Share
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

No update on this, never received a repro. I can take a look if you can send me a scene.

1 Like 1 · ·

I'd appreciate that — sorry for the slow reply. Here's an example scene I put together that shows the issue. This is with Cinema 4D R22 on a Mac.

https://www.dropbox.com/s/ia5829lvjx5p4z6/xp-dynamics-arnold.c4d?dl=0

0 Likes 0 · ·

It seems to be working if you convert the Sphere to a polygon object (Make Editable), but not as a primitive. I'll take a look if this can be fixed.

1 Like 1 · ·

That did the trick, thank you. But yes, would be nice to see fixed.

On that note, I've also noticed that spheres in metaballs, which I believe must be primitives for the metaball to work properly, suffer from the same issue.

0 Likes 0 · ·
Peter Horvath avatar image
Peter Horvath answered ·

Not sure, maybe some X-Particles settings are missing. Can you render with Standard or Physical to see if the simulation is correct there? If so, could you share the scene?

Share
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Write an Answer

Hint: Notify or tag a user in this post by typing @username.

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Welcome to the Arnold Answers community.

This is the place for Arnold renderer users everywhere to ask and answer rendering questions, and share knowledge about using Arnold, Arnold plugins, workflows and developing tools with Arnold.

If you are a new user to Arnold Answers, please first check out our FAQ and User Guide for more information.

When posting questions, please be sure to select the appropriate Space for your Arnold plugin and include the plugin version you are using.

Please include images, scene and log files whenever possible as this helps the community answer your questions.

Instructions for generating full verbosity log files are available for MtoA, MaxtoA, C4DtoA, HtoA, KtoA, and Kick.

If you are looking for Arnold Documentation and Support please visit the Arnold Support site.

To try Arnold please visit the Arnold Trial page.

Bottom No panel present for this section.