question

Valentin Nicolini avatar image
Valentin Nicolini asked ·

Arnold GPU borked / Support Ampere GPU / Light blocker unsupported

Hi,

after an upgrade to an RTX 3090, i decided to give another go to arnold GPU on my current project, problem is, i'm using light blockers and even though it says in the doc that it is supported, it does not seems to be working on my end.

I've copied the AGS node i'm using on CPU and only enabled GPU, so values are the same on the ray depth and AA/AAA sampling. Yet the GPU render looks like there's only one if not two lights actually working and the result is drastically different...

I'm running Katana 3.6v2 with KtoA 3.0.4.3, GPU drivers are the latest Nvidia Studio ones. In sum, everything seems up to date.


Arnold_GPU.pngArnold_CPU.jpg

arnold gpu betakatana
arnold-gpu.png (1.6 MiB)
arnold-cpu.jpg (359.5 KiB)
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Valentin Nicolini avatar image
Valentin Nicolini answered ·

Hi Pal,

Yes i'm running the 456.38 driver.


About the scene i can send you the project if want/like.

Share
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Pal Mezei avatar image
Pal Mezei answered ·

Hi!


I was unable to reproduce the issue, but I'm on an old GPU. Light blocker is just regular code, it should not be affected much by GPU hardware.

Could you please send us a scene to reproduce the issue? Are you using the 456.38 driver?

6 comments Share
10 |600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Here's the download link to the project. You just have to rebake the KLF and everything should be working right away.

https://we.tl/t-dqBVBJCRQO

Cheers


project files

0 Likes 0 · ·

"project files" is non-clickable and there is no URL associated, not sure what's going on. Can you please double-check that the link is correctly formatted?

0 Likes 0 · ·

Updated the comment with the full link, should be good

0 Likes 0 · ·
Show more comments

Write an Answer

Hint: Notify or tag a user in this post by typing @username.

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 2.0 MiB each and 9.8 MiB total.

Welcome to the Arnold Answers community.

This is the place for Arnold renderer users everywhere to ask and answer rendering questions, and share knowledge about using Arnold, Arnold plugins, workflows and developing tools with Arnold.

If you are a new user to Arnold Answers, please first check out our FAQ and User Guide for more information.

When posting questions, please be sure to select the appropriate Space for your Arnold plugin and include the plugin version you are using.

Please include images, scene and log files whenever possible as this helps the community answer your questions.

Instructions for generating full verbosity log files are available for MtoA, MaxtoA, C4DtoA, HtoA, KtoA, and Kick.

If you are looking for Arnold Documentation and Support please visit the Arnold Support site.

To try Arnold please visit the Arnold Trial page.

Bottom No panel present for this section.